Έρευνα αποκαλύπτει γιατί φωνάζουν οι γυναίκες στη διάρκεια του σεξ

Πολλές γυναίκες συνηθίζουν να εκφράζονται σε… υψηλούς τόνους κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής. Φωνάζουν και ενώ αυτό κάνει κάποιους άνδρες να αισθάνονται ίσως αμήχανα, που ακούγονται σε όλη τη γειτονιά, άλλους τους ερεθίζει ακόμη περισσότερο, δημιουργώντας μια ένταση, που διοχετεύεται στο σεξ και το απογειώνει.

Βρετανοί ερευνητές θέλησαν να λύσουν το μυστήριο του γιατί κάποιες γυναίκες εκφράζονται δυνατά στο κρεβάτι και κάποιες άλλες είναι στο «αθόρυβο». Ζήτησαν, λοιπόν, από 71 γυναίκες, ηλικίας από 18 έως 38 ετών, να απαντήσουν σε ερωτηματολόγιο για τη συμπεριφορά τους την ώρα της ερωτικής συνεύρεσης. Αν μιλάνε, αν φωνάζουν και σε ποιες φάσεις και άλλα τέτοια… πικάντικα.

Τα ευρήματα έδειξαν ότι οι περισσότερες γυναίκες το κάνουν επίτηδες, χωρίς απαραίτητα να το νιώθουν. Είναι ενδεικτικό ότι πάνω από 6 στις 10 (ποσοστό 66%) είπαν ότι φωνάζουν για να διεγείρουν περισσότερο τον εραστή τους, αλλά μπορεί να το κάνουν και για να επιταχύνουν την όλη διαδικασία, επειδή βαριούνται ή απλά επειδή κουράστηκαν, όπως ομολόγησαν.

Πάντως για τις 9 στις 10 οι φωνές και τα βογκητά έχουν χαρακτήρα ενθάρρυνσης. Θέλουν με αυτόν τον τρόπο να ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση του συντρόφου τους και να τον κάνουν να νιώσει πως είναι σπουδαίος.

Όλα αυτά, βέβαια, δεν σημαίνουν ότι όλες οι γυναίκες υποκρίνονται. Υπάρχουν πάρα πολλές, επίσης, που φωνάζουν κατά τη διάρκεια του σεξ γιατί το νιώθουν, τις εκφράζει αυτός ο τρόπος επικοινωνίας και θέλουν να δείξουν πόσο το απολαμβάνουν και να… ανάψουν τα αίματα.

 

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ