Ασκήσεις πυελικού εδάφους: Δίνουν λύση σε σεξουαλικά προβλήματα;

Νέα έρευνα (μετα-ανάλυση) από το Πανεπιστήμιο James Cook στην Αυστραλία έδειξε ότι οι λεγόμενες ασκήσεις πυελικού εδάφους μπορεί να είναι η λύση για ορισμένα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι άνδρες στο σεξ, όπως η στυτική δυσλειτουργία και η πρόωρη εκσπερμάτιση.

Τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Physiotherapy και είναι ελπιδοφόρα. Αφορούν σε μελέτες από όλο τον κόσμο, στις οποίες συμμετείχαν περισσότεροι από 650 άνδρες, που είχαν χρησιμοποιήσει τις ασκήσεις πυελικού εδάφους για να καταπολεμήσουν τη στυτική δυσλειτουργία ή την πρόωρη εκσπερμάτιση.

«Πρόκειται για ασκήσεις, που συνήθως βοηθούν τους ανθρώπους να ελέγξουν την ακράτεια, μετά από κάποια χειρουργική επέμβαση. Σκεφτήκαμε, λοιπόν, ότι η ίδια θεωρία προπόνησης των μυών του πυελικού εδάφους μπορεί να εφαρμοστεί και στη σεξουαλική δυσλειτουργία», δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας Dr Myers.

Τα προβλήματα με τους μύες του πυελικού εδάφους προκύπτουν συχνά λόγω έλλειψης ενεργοποίησης, ελέγχου ή δύναμης. Όπως εξήγησαν οι ερευνητές, η μείωση του μυϊκού τόνου έχει συνδεθεί με την ακράτεια και μπορεί να επηρεάσει άμεσα τη στυτική δύναμη και τη διαδικασία της εκσπερμάτισης.

Οι μύες του πυελικού εδάφους είναι εκείνοι που ενεργοποιούνται, όταν ένας άνθρωπος σταματά τη διαδικασία της ούρησης ή όταν ένας άνδρας τραβά προς τα πάνω τους όρχεις. Επομένως οι αντίστοιχες ασκήσεις συνίστανται στη σύσφιξη και στη συγκράτηση αυτών των μυών περιοδικά, καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, προκειμένου να αυξηθεί η δύναμη και ο έλεγχός τους.

Τα ποσοστά θεραπείας των ασθενών στις μελέτες ανήλθαν σε 47% για τη στυτική δυσλειτουργία και σε 83% για την πρόωρη εκσπερμάτιση.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ