Αυτές οι γυναίκες λένε «ναι» στο σεξ με αναμμένα φώτα

Υπάρχουν κάποιοι, που πιστεύουν ότι η ερωτική πράξη χάνει κάτι από τη μαγεία της, αν γίνεται μέρα ή με αναμμένο φως. Υπάρχουν, όμως, κι εκείνοι, οι οποίοι θεωρούν ότι το σεξ δεν πρέπει να γίνεται «εν κρυπτώ» και ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο ερεθιστικό, από το να βλέπουν τον/την σύντροφό τους την ώρα του ερωτικού παιχνιδιού και της σεξουαλικής επαφής.

Μάλιστα σε αυτή τη δεύτερη κατηγορία ανήκουν και αρκετές γυναίκες, όπως έδειξε επιστημονική έρευνα από το Ινστιτούτο Ψυχοθεραπείας του Σινσινάτι και το Τμήμα Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου της Μινεσότα.

Στην έρευνα συμμετείχαν 3.627 γυναίκες, οι οποίες κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με τη σεξουαλική τους συμπεριφορά και με την εικόνα του σώματός τους.

Εκείνες, που ένιωθαν καλά με το σώμα τους, ήταν πιο ενεργές σεξουαλικά, είχαν περισσότερους οργασμούς και έκαναν περισσότερες φορές σεξ με ανοιχτά τα φώτα. Επιπλέον ήταν πιο ανοικτές και δεκτικές στο να δοκιμάσουν καινούρια πράγματα στην ερωτική πράξη.

Το πώς αισθάνεται μια γυναίκα με το σώμα της, έχει άμεση σχέση με την ερωτική της συμπεριφορά, άσχετα με το πώς μπορεί να τη βλέπουν οι άλλοι, εξηγεί ο επικεφαλής της μελέτης. Κι αυτό διότι η αυτοπεποίθηση, που αισθάνεται όταν νιώθει καλά, την ωθεί σε πιο τολμηρές σεξουαλικές συμπεριφορές, προκαλώντας της ένα αίσθημα δύναμης και κυριαρχίας. Άλλωστε η αυτοπεποίθηση είναι ένα από τα «κλειδιά» για μια επιτυχημένη ερωτική σχέση, όπως καταλήγουν.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ