Αυτή η επέμβαση απειλεί τη στύση σας

Το πόσο επικίνδυνη μπορεί να είναι μια κήλη, είναι γνωστό. Αυτό, που δεν είναι τόσο γνωστό, είναι τι επιπτώσεις μπορεί να έχει η χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση της κήλης.

Ανασκόπηση (μετα-ανάλυση), που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of the American College of Surgeons, έδειξε ότι αυτή η χειρουργική επέμβαση απειλεί τη στύση των ανδρών και ότι πολλοί από αυτούς έχουν σεξουαλική δυσλειτουργία ή πόνο κατά τη σεξουαλική επαφή μετά το χειρουργείο στη βουβωνική χώρα για την αποκατάσταση της κήλης.

Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα 12 προηγούμενων μελετών, στις οποίες συμμετείχαν συνολικά 4.884 ασθενείς. Επικεντρώθηκαν σε άνδρες, που υπέφεραν από βουβωνοκήλη. Πρόκειται για μια κατάσταση, κατά την οποία ο μαλακός ιστός στο έντερο διογκώνεται και διαμέσου του κοιλιακού τοιχώματος εισέρχεται στη βουβωνική χώρα.

Διαπίστωσαν ότι το 5,3% των ανδρών ανέπτυξε σεξουαλική δυσλειτουργία μετά από χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση της βουβωνοκήλης και ότι το 9% βίωνε πόνο κατά τη σεξουαλική δραστηριότητα.

«Για τον λόγο αυτόν, οι χειρουργοί και οι ασθενείς τους θα πρέπει να συζητούν για τη σεξουαλική υγεία ανοιχτά και ειλικρινά, ως τμήμα της προ-εγχειρητικής αξιολόγησης, όσο και της μετέπειτα παρακολούθησης κατά την αποκατάσταση», υπογράμμισε ο Dr David Soybel, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης από το Ιατρικό Κολέγιο του Πανεπιστημίου της Pennsylvania.

Να σημειωθεί ότι είναι πιθανό κάποιοι άνδρες να βιώνουν σεξουαλική δυσλειτουργία ή πόνο κατά τη σεξουαλική επαφή ως αποτέλεσμα της κήλης και όχι των διαδικασιών για την αποκατάστασή της. Επιπλέον, η ανάλυση δεν σχεδιάστηκε για να προσδιορίσει τον τρόπο, με τον οποίο η κήλη ή η επέμβαση αποκατάστασής της μπορεί να προκαλέσει άμεσα προβλήματα σεξουαλικής υγείας

Μοιραστείτε το
Author Info

Call Now ButtonΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ