Αυτός είναι ένας βασικός λόγος να του κόψει… τη φόρα για σεξ

Πολλές γυναίκες δεν μπορούν να διανοηθούν ότι κάποιοι άνδρες δεν έχουν διάθεση για σεξ. Όμως συμβαίνει και, μάλιστα, κάποιες φορές οι αιτίες δεν είναι τόσο προφανείς και αυτονόητες.

Νέα ιταλική έρευνα αποκάλυψε μία τέτοια αιτία, που, τουλάχιστον στην αρχή, φαντάζει απρόσμενη και ξαφνιάζει.

Ειδικότερα φαίνεται ότι το σεξ, που γίνεται με σκοπό την απόκτηση παιδιού, μπορεί να ρίξει αστραπιαία το… ηθικό των ανδρών, που αισθάνονται ότι δεν μπορούν να αποδώσουν.

Ο στόχος της μελέτης ήταν να δει ποιες παράμετροι επηρεάζουν αρνητικά τη λίμπιντο των ανδρών. Συμμετείχαν 298 άνδρες, στους οποίους ζητήθηκε να συμπληρώσουν 13 αναλυτικά ερωτηματολόγια σχετικά με τη σεξουαλική τους ζωή, τα επίπεδα ικανοποίησης από τη σχέση τους κ.ά.

Κάποια ευρήματα εξέπληξαν τους επιστήμονες. Όπως φάνηκε, η λίμπιντο ορισμένων ανδρών πλήττεται ανεπανόρθωτα, όταν η ερωτική επαφή «πρέπει» να γίνει συγκεκριμένη μέρα και ώρα – πολλές φορές και με συγκεκριμένο τρόπο – με σκοπό την επίτευξη εγκυμοσύνης.

Σύμφωνα με τους ερευνητές: «Ο λόγος που, πολλοί άνδρες δεν αποδίδουν σε αυτή τη συνθήκη, είναι γιατί επιβαρύνονται ψυχολογικά στη σκέψη ότι πρέπει να αποδώσουν στο κρεβάτι «κατά παραγγελία». Επιπλέον αισθάνονται μεγάλη ευθύνη στην περίπτωση που τα πράγματα δεν έχουν αίσια έκβαση».

Δύο, ακόμη, αιτίες, που φάνηκε να επηρεάζουν αρνητικά την ανδρική σεξουαλική επιθυμία, ήταν η απουσία ερωτικών ερεθισμάτων (π.χ. σκέψεις και φαντασιώσεις), αλλά και ο φόβος ότι δεν θα είναι καλοί στο σεξ.

Οι ερευνητές, ερμηνεύοντας τα αποτελέσματα, σχολίασαν ότι τα ευρήματα είναι σημαντικά, διότι δείχνουν ότι, τελικά, η ανδρική σεξουαλική επιθυμία είναι πιο σύνθετη απ’ ό,τι πίστευαν ως τώρα.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ