Γιατί οι πιο πολλοί κάνουν σεξ τη νύχτα;

Επιστήμονες από τον χώρο της ανθρωπολογίας, των κοινωνικών επιστημών και της ψυχολογίας θέλησαν να διερευνήσουν γιατί τα περισσότερα ζευγάρια, που έχουν σταθερή σχέση, συνηθίζουν να κάνουν σεξ τις βραδινές ώρες.

Διεθνώς, οι πιο δημοφιλείς ώρες για σεξουαλική επαφή είναι από τις 10 μέχρι τις 2 το βράδυ, αλλιώς κατά τις 6 το ξημέρωμα.

Η πρώτη ερμηνεία είναι μάλλον πασιφανής. Τελειώνουμε τις δουλειές μας, ξαπλώνουμε στο κρεβάτι με τον σύντροφό μας, τα παιδιά κοιμούνται και είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να απολαύσουμε κάποιες στιγμές… για ενήλικες, χωρίς περισπασμούς, στην ησυχία και στον ρομαντισμό της νύχτας.

Στον αντίποδα, όσοι απιστούν, συνήθως δεν κάνουν σεξ το βράδυ, αλλά όλες τις άλλες ώρες της μέρας, που μπορούν πιο εύκολα να το… σκάσουν με μια αληθοφανή δικαιολογία.

Τα ζευγάρια, που κάνουν έρωτα τη νύχτα ή πολύ νωρίς το πρωί, μετά συνήθως κοιμούνται μαζί. Η σωματική τους επαφή καλλιεργεί την οικειότητα και το αίσθημα της ασφάλειας, αυξάνοντας την παραγωγή της οξυτοκίνης, που είναι γνωστή και ως η ορμόνη της αγκαλιάς. Επιπλέον αυτή η επαφή μπορεί να οδηγήσει και στη σύλληψη και στη δημιουργία απογόνων.

Ουσιαστικά το συμπέρασμα, στο οποίο κατέληξαν οι επιστήμονες, είναι ότι το σεξ, ενώ έξω έχει σκοτάδι, δημιουργεί ένα αίσθημα οικειότητας μεταξύ των εραστών, που τους φέρνει πιο κοντά σε πολλά επίπεδα, ικανοποιώντας τη βαθύτερη ανάγκη τους για στοργή και για επικοινωνία.

 

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ