Είστε έτοιμες για σεξ; Πώς το καταλαβαίνουν οι άνδρες

Δεν είναι το βλέμμα το γεμάτο υπονούμενα, ούτε το θελκτικό ντύσιμο αυτά που φανερώνουν σε έναν άνδρα ότι μια γυναίκα είναι σεξουαλικά διαθέσιμη. Το μυστικό κρύβεται στη… μυρωδιά. Αν, τουλάχιστον, πιστέψουμε τους επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Kent.

Σύμφωνα με όσα δημοσίευσε το περιοδικό Archives of Sexual Behavior, η ανίχνευση της σεξουαλικής διέγερσης μέσω της μυρωδιάς ίσως να λειτουργεί σαν ένα πρόσθετο κανάλι επικοινωνίας του σεξουαλικού ενδιαφέροντος μεταξύ των φύλων.

Ο ρόλος της μυρωδιάς στην εκδήλωση συναισθημάτων δεν είναι καινούριος. Παλιότερες μελέτες είχαν διαπιστώσει ότι οι άνθρωποι μπορούν να εντοπίζουν συναισθήματα, όπως ο φόβος ή η θλίψη, μέσω της μυρωδιάς. Αυτή τη φορά η μυρωδιά και συγκεκριμένα εκείνη του ιδρώτα προδίδει την σεξουαλική διέγερση και την ερωτική ετοιμότητα…

Ο επικεφαλής ερευνητής Dr Arnaud Wisman, καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Kent, επεσήμανε ότι οι άνδρες είναι ευαίσθητοι στα οσφρητικά σήματα της σεξουαλικής διέγερσης, που απελευθερώνονται από τις γυναίκες.

«Η έρευνα αυτή, λοιπόν, υποδεικνύει ότι τα σήματα, που απελευθερώνονται παράλληλα με τις αντίστοιχες οπτικές και ακουστικές εκφράσεις τους σεξουαλικού ενδιαφέροντος, μπορούν να δημιουργήσουν ένα γενικά πιο ισχυρό σήμα, που αυξάνει τα σεξουαλικά κίνητρα. Το σεξουαλικό ενδιαφέρον μπορεί να συνεπάγεται κάτι παραπάνω από μια απλή συνάντηση των ματιών και ευελπιστούμε ότι τα τρέχοντα ευρήματα θα ενθαρρύνουν περαιτέρω έρευνες για την εξέταση του ρόλου των σεξουαλικών οσφρητικών σημάτων στην ανθρώπινη επικοινωνία».

Αυτό που μένει, πια, να δουν οι ερευνητές, είναι με ποιον τρόπο μπορούν οι γυναίκες να αντιληφθούν ότι ένας άνδρας έλκεται σεξουαλικά από αυτές…

 

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ