Ηλεκτρικό “γαργάλημα” κατά της πρόωρης εκσπερμάτισης

Η πρόωρη εκσπερμάτιση, δηλαδή ο υπερβολικά σύντομος έως και μηδενικός, λανθάνων χρόνος εκσπερμάτισης κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, είναι ένα από τα προβλήματα που αναπόφευκτα κάποια στιγμή θα προκαλέσει γκρίνια στο ζευγάρι ενώ δεν αποκλείεται να κλονίσει ακόμη και τη σχέση. Μέχρι σήμερα η αντιμετώπιση της πρόωρης εκσπερμάτισης επιτυγχάνεται σε σημαντικό βαθμό με τη χρήση φάρμακων, την εφαρμογή συγκεκριμένων τεχνικών και τη βοήθεια της ψυχοθεραπείας.

Τούρκοι επιστήμονες όμως επιχειρούν να δώσουν μια πιο άμεση λύση στο πρόβλημα, η οποία έχει τη βάση της στο ηλεκτρισμό. Όπως υποστηρίζουν ερευνητές από το Νοσοκομείο Yuksek Ihtisas στην Τουρκία, η εφαρμογή ηλεκτρικού ρεύματος στον αστράγαλο ανδρών που εμφανίζουν πρόωρη εκσπερμάτιση έχει ως αποτέλεσμα την ικανοποιητική παράταση της διάρκειας της σεξουαλικής πράξης. Η μέθοδος που επιστημονικά αναφέρεται ως “ηλεκτρική διέγερση του κνημιαίου νεύρου” βασίζεται στην εφαρμογή ηλεκτρικού ρεύματος που ασφαλώς δεν προκαλεί ηλεκτροσόκ αλλά είναι τόσο ήπιο που δίνει την αίσθηση ελαφρού γαργαλήματος. Το ρεύμα, μέσω του κνημιαίου νεύρου, περνά στα νεύρα της λεκάνης, τα οποία παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διαδικασία του οργασμού. Πρέπει να αναφερθεί ωστόσο ότι στη συγκεκριμένη μελέτη έλαβαν μέρος περίπου 30 άνδρες που αποτελούν σχετικά μικρό δείγμα ώστε να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για την αποτελεσματικότητα της μεθόδου, γεγονός που σημαίνει ότι είναι απαραίτητη η περαιτέρω έρευνα.

Παρόλα αυτά, δεν είναι η πρώτη φορά που το ηλεκτρικό ρεύμα μπαίνει στο μικροσκόπιο για την αντιμετώπιση της πρόωρης εκσπερμάτισης. Ερευνητές από το Ισραήλ δοκιμάζουν και αναμένεται σύντομα να κυκλοφορήσουν στην αγορά, ένα αυτοκόλλητο μίας χρήσης, που μπορεί να στέλνει ήπιο ηλεκτρικό ρεύμα στους μυς που πυροδοτούν τον οργασμό, σταματώντας τις συσπάσεις τους κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Η μέθοδος αναπτύσσεται από εταιρεία τεχνολογίας στο Ισραήλ και, όσο κι αν ακούγεται περίεργο, θα εφαρμόζεται σε συνδυασμό με την τεχνολογία των smartphones. Με ποιο τρόπο; Oι άνδρες που ταλαιπωρούνται από πρόωρη εκσπερμάτιση, όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, θα μπορούν να ελέγχουν την ισχύ του ρεύματος μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό τους, μειώνοντάς την όποτε εκείνοι επιθυμούν να εκσπερματώσουν.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ