Η καραντίνα φέρνει άρση αναστολών στο σεξ

Η πανδημία αλλάζει τη ζωή μας όλη, αναπόφευκτα και την ερωτική πλευρά της. Ο εγκλεισμός λόγω καθολικής απαγόρευσης και κατ’ επέκταση η μειωμένη έως μηδενική σεξουαλική ζωή, έχουν κάνει πολλούς να δηλώνουν έτοιμοι να τινάξουν στον αέρα την προφύλαξη στο σεξ, με την πρώτη ευκαιρία, αδιαφορώντας για τις πιθανές συνέπειες…

Έρευνα εταιρείας προφυλακτικών έδειξε ότι ένας στους τέσσερις (ποσοστό 26%) θα ρισκάρει περισσότερο στη σεξουαλική του ζωή, μόλις αρθούν τα μέτρα.

Επιπλέον το 64% ανησυχεί περισσότερο για την COVID-19 παρά για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, τα οποία πιστεύει ότι θα τον… ξεχάσουν τους επόμενους δώδεκα μήνες. Ένα άλλο ανησυχητικό στοιχείο είναι ότι το 57% των ερωτηθέντων παραδέχτηκε ότι δεν χρησιμοποιούσε σε κάθε επαφή προφυλακτικό, ούτε στην προ κορωνοϊού εποχή.

Η έρευνα έγινε στο Ηνωμένο Βασίλειο τον περασμένο Μάιο και συμμετείχαν 985 άτομα, ηλικίας από 18 έως 34 ετών, χωρίς σταθερή σχέση. Τα ευρήματα, πάντως, στέκονται άνετα και στο σήμερα, μιας και σε πολλές χώρες του κόσμου είναι σε ισχύ η δεύτερη καθολική απαγόρευση.

Άλλα συμπεράσματα, που προέκυψαν, για τη σεξουαλική ζωή στην μετά COVID-19 εποχή, είναι ότι:

  • Η πανδημία συνέβαλε θετικά στην πρόθεση χρήσης προφυλακτικού
  • Ένα μικρό ποσοστό νέων συνεχίζει να μην λαμβάνει σοβαρά υπόψη την σεξουαλική του υγεία και τους κινδύνους που εγκυμονούνται.
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ