ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΠΕΟΥΣ

ΕΠΕΜΒΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΣΑΣ!

Η αυξητική πέους είναι μακράν η δημοφιλέστερη αισθητική επέμβαση στο ανδρικό φύλο, γεγονός απολύτως φυσιολογικό αφού το μικρό μέγεθος του πέους μπορεί να επηρεάσει καθοριστικά την ψυχολογία αλλά και την προσωπικότητα ενός άνδρα, πλήττοντας την αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμησή του.

Από την αρχαιότητα ακόμη γίνονταν προσπάθειες επίλυσης του προβλήματος.  Μόλις όμως τα τελευταία χρόνια, η ανάγκη για αύξηση του μεγέθους του πέους άρχισε να αντιμετωπίζεται σοβαρά, με την επιστήμη να πραγματοποιεί άλματα στον τομέα των χειρουργικών επεμβάσεων. Στις μέρες μας και στην Ελλάδα, παρατηρείται τεράστια αύξηση στον αριθμό επεμβάσεων για αυξητική πέους, με ρυθμούς που συναγωνίζονται εκείνους της πλέον δημοφιλούς επέμβασης στον γυναικείο πληθυσμό, της αυξητικής στήθους. 

ΜΙΚΡΟΦΑΛΛΙΑ : Ο ΚΥΡΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΠΕΟΥΣ

Με τον όρο μικροφαλλία περιγράφεται η κατάσταση κατά την οποία το μέγεθος του πέους είναι μικρότερο περίπου κατά δυόμισι εκατοστά από τον μέσο όρο. Η πάθηση αναγνωρίζεται αμέσως μετά τη γέννηση και οι αιτίες της μπορεί να κρύβονται πίσω από τις ορμόνες ή τα χρωμοσώματα. Ενδεικτικά, μπορεί να οφείλεται σε χαμηλή παραγωγή ή έλλειψη τεστοστερόνης από το βρέφος κατά τις πρώτες εβδομάδες της κύησης. Για αυτό τον λόγο, πολλές παθήσεις ορμονικής φύσεως συνοδεύονται συχνά και από μικροφαλλία, όπως για παράδειγμα το σύνδρομο Klinefelter, μια χρωμοσωμική ανωμαλία που χαρακτηρίζεται από ελάχιστα ή ανύπαρκτα σπερματοζωάρια στο σπέρμα.

ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΠΕΟΥΣ: ΓΙΑΤΙ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ;

Από τη φύση του ο άνδρας είναι περισσότερο εκτεθειμένος σε σχέση με τη γυναίκα, καθώς με τη λειτουργία της στύσης μεταβάλλεται το μέγεθος του γεννητικού του οργάνου. Η θεμελιακή αυτή κατάσταση, σύμφωνα με τους ψυχολόγους, είναι αρκετή για να δημιουργήσει σωρεία στερεοτύπων και παρανοήσεων σχετικά με τα ανδρικά γεννητικά όργανα.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν το γεγονός ότι πολλοί άνδρες εμφανίζουν φόβους που έχουν τις ρίζες τους στην εφηβεία. Από την νεαρή ηλικία, δημιουργούνται πρότυπα, καλλιεργούνται μεγάλες προσδοκίες και δεν είναι λίγες οι φορές που γίνονται αρνητικές συγκρίσεις μεταξύ εφήβων, κυρίως στα αποδυτήρια χώρων άθλησης. Οι έφηβοι ωστόσο μεγαλώνουν, αναπτύσσονται και ωριμάζουν με διαφορετικό ρυθμό, κι αυτό είναι ένα δεδομένο που συνήθως αγνοούν.

Ως ενήλικες, οι άνδρες συχνά πιέζονται ή πέφτουν στην παγίδα της εξαπάτησης από την πλαστή εικόνα της πορνογραφίας ή, όπως κι οι γυναίκες άλλωστε, από τα κοινωνικά πρότυπα που προωθούνται από τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να προβαίνουν σε επέμβαση αυξητικής πέους και πολλοί άνδρες χωρίς να εμφανίζουν μικροφαλλία.


ΜΙΚΡΟ ΠΕΟΣ : ΟΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ

Οι άνδρες που πάσχουν από μικροφαλλία, χαρακτηρίζονται συνήθως από αυστηρότητα, είναι γεμάτοι εμμονές, συχνά με σημάδια ψυχαναγκαστικής συμπεριφοράς. Εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι δεν μπορούν να ικανοποιήσουν σεξουαλικά μια γυναίκα, ακόμη κι αν αυτό μπορεί να μην έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Ως αποτέλεσμα μιας βαθιάς μειονεκτικής στάσης, είτε αποφεύγουν να συνάψουν ερωτικές σχέσεις, είτε καταφεύγουν σε οίκους ανοχής ώστε να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Δεν είναι άλλωστε λίγες οι περιπτώσεις, κατά τις οποίες άνδρες με μικροφαλλία βιώνουν απόρριψη, αφού όπως τα κοινωνικά πρότυπα επηρεάζουν τους ίδιους, με τον ίδιο τρόπο μπορούν να επηρεάσουν και τις πιθανές ερωτικές συντρόφους τους. Κατά συνέπεια,  το γυναικείο φύλο μπορεί να μοιάζει έως και απειλητικό και τα αποτελέσματα να είναι ιδιαίτερα δυσάρεστα. Η έλλειψη εμπειρίας μετατρέπεται σε άγχος κι αυτό με τη σειρά του, σε μια βαθιά αίσθηση ντροπής. Όλα αυτά μπορούν να καταλήξουν σε παθολογικές καταστάσεις, όπως κατάθλιψη, κοινωνική και ερωτική οργή ή ακόμη χειρότερα, να οδηγήσουν στην αυτοκτονία.

ΜΙΚΡΟΦΑΛΛΙΑ: Η ΔΙΑΓΝΩΣΗ

Συνήθως η διάγνωση γίνεται αμέσως μετά τη γέννηση, αφού στα νεογνά, ο μέσος όρος μεγέθους του πέους είναι περίπου 3,5 εκατοστά ενώ σε περίπτωση μικροφαλλίας,  το μέγεθός του είναι μικρότερο των 2,5 εκατοστών.  Συμβαίνει όμως, κάποιες φορές οι γιατροί να μην το προσέχουν κι οι γονείς να μην δίνουν ιδιαίτερη σημασία, θεωρώντας ότι το υπερβολικά μικρό μέγεθος είναι φυσιολογικό και ότι το όργανο θα αναπτυχθεί με την πάροδο του χρόνου.

Στις περισσότερες περιπτώσεις πάντως, η διάγνωση γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα, σε οποιαδήποτε ηλικία, από έναν ειδικό ιατρό. Αρκεί μία μέτρηση του μήκους του πέους.

  • Κατά την λεπτομερή κλινική εξέταση, ο ιατρός μετρά το μήκος του οργάνου, αξιολογεί τη μορφολογία του και αποκλείει πιθανές ανωμαλίες, όπως η συγγενής κάμψη του πέους που δίνει την εντύπωση μικρού μεγέθους.
  • Εξετάζει επίσης τους όρχεις, τη θέση, τη σύσταση και το μέγεθός τους.
  • Επειδή η μικροφαλλία συνοδεύεται κι από άλλες παθήσεις κυρίως ορμονικής αιτιολογίας, είναι απαραίτητο, όταν διαγνωσθεί, να γίνουν ειδικές εξετάσεις αίματος, για τυχόν πιθανές ορμονικές διαταραχές. Στα αγόρια που συνυπάρχει κρυψορχία, θα πρέπει να ακολουθείται η κατάλληλη αντιμετώπιση.

ΚΑΘΕ ΑΝΔΡΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ…

Στους ενήλικες, σύμφωνα με τον κλασικό πίνακα των Feldmann και Smith, η μέση διακύμανση του μήκους του πέους για να χαρακτηριστεί κανονική είναι μεταξύ 12,5 και 15 εκατοστών περίπου.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΠΕΟΥΣ 

Εάν υπάρχει ανάγκη για αυξητική πέους σε παιδιά ή έφηβους που ακόμη αναπτύσσονται, συχνά αναλαμβάνουν ενδοκρινολόγοι  χορηγώντας ορμόνες. Συνήθως όμως, τα αποτελέσματα είναι αμφίβολα. Στους ενήλικες, η πλέον ενδεδειγμένη λύση είναι η αισθητική επέμβαση για την αυξητική πέους που πολλές φορές συνδυάζεται με την διόγκωση – αύξηση της περιμέτρου του.

  • Πριν από κάθε επέμβαση στο πέος πρέπει να γίνεται έλεγχος της ανατομίας και της αγγειακής λειτουργίας του. Ο έλεγχος γίνεται με Doppler πέους (έγχρωμο υπερηχογράφημα) μετά από έγχυση αγγειοδραστικής ουσίας, το οποίο θα πρέπει να επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα και μετά την επέμβαση.

  • Η αυξητική πέους σε άνδρες με φυσιολογική στυτική λειτουργία, γίνεται με κινητοποίηση του πέους προς τα έξω, καθώς μεγάλο μέρος του κρύβεται εντός της πυέλου, ιδιαίτερα σε άτομα παχύσαρκα με συσσωρευμένο λίπος στην υπερηβική χώρα. Αρχικά, πραγματοποιείται διατομή των συνδέσμων που συγκρατούν το πέος από το ηβικό οστό και ακολουθεί κινητοποίηση του δέρματος στην περιοχή του εφηβαίου. Κατά την αυξητική πέους τοποθετείται επίσης scafoil, δηλαδή ειδικό βιοσυνθετικό υλικό από κυτταρικές καλλιέργειες που όταν εμποτίζεται με τον ορό του εγχειριζόμενου, αποκτά ιδιότητες μοσχεύματος. Στην ίδια επέμβαση, μπορεί να γίνει ταυτόχρονα και πάχυνση του οργάνου, αυξάνοντας την περίμετρό του με φύλλα από ειδικά επεξεργασμένο δέρμα και λίπος.

  • Η αυξητική πέους γίνεται με γενική αναισθησία. Διαρκεί από 1 έως 2 ώρες (εάν αποφασιστεί να γίνει και πάχυνση του πέους) κι από την επόμενη κιόλας ημέρα, ο ασθενής μπορεί να πάρει εξιτήριο από την κλινική. Μετά την αποκατάσταση και για χρονικό διάστημα περίπου 60 ημερών, ο άνδρας που υποβλήθηκε στην επέμβαση, θα χρειάζεται τις ώρες ανάπαυσης, κυρίως κατά τον βραδινό ύπνο, να τοποθετεί ειδικό μηχάνημα (extender) που θα «τραβάει» το πέος ώστε να διατηρεί το επιθυμητό μήκος, καθώς υπάρχει η τάση δημιουργίας συμφύσεων.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΠΕΟΥΣ;

Το ενδεχόμενο επιπλοκών μετά την αυξητική πέους είναι πολύ μικρό. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, στις ελάχιστες επιπλοκές μπορεί να περιλαμβάνεται οίδημα, αιμάτωμα ή, εξαιρετικά σπάνια, φλεγμονές λόγω των υλικών που χρειάζονται μερικούς μήνες έως ότου απορροφηθούν. Σπανιότατες είναι επίσης και οι περιπτώσεις κατά τις οποίες ο ασθενής μπορεί να αναφέρει πόνο μετά την επέμβαση.

Η αυξητική πέους είναι ένα πολύπλοκο ιατρικό και ψυχολογικό ζήτημα που πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη από τον άνδρα που επιθυμεί να προβεί σε αυτήν. Η αύξηση μερικών εκατοστών, μπορεί να του αλλάξει τη ζωή!

Είναι πραγματικά συγκλονιστικό το γεγονός ότι μόλις πριν από μερικά χρόνια στις ΗΠΑ, συγκεκριμένα τη δεκαετία του ’60, υπήρχαν γιατροί που συνιστούσαν στους γονείς να προβούν σε εγχείρηση αλλαγής φύλου στα παιδιά τους που έπασχαν από μικροφαλλία! Σήμερα, η ιατρική επιστήμη είναι ώριμη τεχνολογικά και εξελίσσεται ραγδαία. Μετά από μια πετυχημένη αυξητική πέους, ο άνδρας είναι έτοιμος σε λιγότερο από ένα μήνα (ή σε δύο έως τρεις, εάν έχει υποβληθεί και σε επέμβαση διόγκωσης, δηλαδή φαλλοπλαστική) να ξεκινήσει τη νέα σεξουαλική του ζωή.

ΦΑΛΛΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Η σύγχρονη τεχνική αύξησης του πέους με χρήση αυτόλογου λίπους, δηλαδή λίπους που αφαιρείται από την κοιλιά, τους μηρούς ή τους γλουτούς, πλούσιου σε βλαστικά κύτταρα.

 

 

Η φαλλοπλαστική είναι μια επέμβαση που κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος, σε άνδρες που θέλουν να βελτιώσουν την εικόνα και τις διαστάσεις του πέους τους.

Στα χέρια ενός ειδικευμένου χειρουργού, αποτελεί μια ασφαλή επέμβαση με ταχεία ανάρρωση, γι’ αυτό και δεν περιορίζεται μόνο σε περιπτώσεις ανατομικής υστέρησης αλλά και σε περιπτώσεις αισθητικής βελτίωσης της εικόνας του πέους που θα τονίσει την «αυτοπεποίθηση» του άνδρα.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΥΞΗΤΙΚΗΣ ΠΕΟΥΣ

Η αυξητική του πέους συνήθως περιλαμβάνει δύο φάσεις στην ίδια επέμβαση: πρώτα γίνεται η αύξηση του μήκους και κατόπιν η αύξηση της διαμέτρου.

Στο στάδιο της αύξησης του μήκους, συνήθως γίνεται διατομή των συνδέσμων που συγκρατούν το πέος με αποτέλεσμα να «κερδίζονται» έτσι 3-4 εκατοστά σε στύση.

Κατά την αύξηση της διαμέτρου του πέους, η συνήθης πρακτική είναι η χρήση λίπους του ίδιου του ασθενή που λαμβάνεται συνήθως από την κοιλιά, τους γλουτούς ή τους μηρούς. Το λίπος εμφυτεύεται υποδορίως στο πέος μέσω μιας λεπτής βελόνας-κάνουλας.

Ένα μεγάλο ποσοστό ωστόσο του λίπους απορροφάται από τον οργανισμό μετά από μερικούς μήνες, με αποτέλεσμα, η πάχυνση να μη διαρκεί μακροχρόνια.

Μια νέα μέθοδος εμφύτευσης του λίπους που ονομάζεται Lipogems, φιλοδοξεί να δώσει μακροχρόνια αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη μέθοδο, το λίπος πριν εμφυτευθεί, υπόκειται σε ποιοτική επεξεργασία επιτόπου μέσα στο χειρουργείο. Μια ειδική συσκευή προηγμένης τεχνολογίας, απομακρύνει τα άχρηστα συστατικά του λίπους, όπως φλεγμονώδεις παράγοντες, υπολείμματα αίματος και ελαιώδη στοιχεία ενώ συγκρατεί και κατακερματίζει τα λιποκύτταρα, ενεργοποιώντας έτσι τα βλαστοκύτταρα που περιλαμβάνονται στον λιπώδη ιστό.

Η διαδικασία είναι απλή, γρήγορη και γίνεται ΧΩΡΙΣ τη χρήση πρόσθετων χημικών ή ενζύμων.

Στη συνέχεια το τελικό προϊόν εμφυτεύεται στο πέος δίνοντας μια ομοιογενή και σημαντική αύξηση στο πάχος του.Το επεξεργασμένο λίπος της τεχνικής Lipogems, προέρχεται 100% από τον ασθενή, κάτι που εξασφαλίζει άριστη βιοσυμβατότητα. Είναι πολύ πιο ομοιογενές και επιβιώνει πολύ καλύτερα στην περιοχή τοποθέτησής του. Επιπλέον, η πλούσια περιεκτικότητά του σε βλαστοκύτταρα ενεργοποιεί τους φυσικούς μηχανισμούς αναδόμησης και αναγέννησης του περιβάλλοντος ιστού, με αποτέλεσμα τη φυσική και μακροχρόνια αύξηση του πάχους της περιοχής.