ΠΕΪΚΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΣΤΥΤΙΚΗΣ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Μια από τις μεθόδους αντιμετώπισης της στυτικής δυσλειτουργίας είναι η χειρουργική τοποθέτηση ενδοπεϊκών προθέσεων. Αποτελεί μια αξιόπιστη τεχνική που τα τελευταία χρόνια εφαρμόζεται με επιτυχία και στην Ελλάδα, αποτελώντας μια ασφαλή και αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας.

 

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΕΪΚΩΝ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ

  • Η πρώτη τοποθέτηση πρόθεσης έγινε με επιτυχία το 1947
  • Τα τελευταία 25 χρόνια στις Η.Π.Α. έχουν πραγματοποιηθεί τουλάχιστον 300.000 επεμβάσεις

 

ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΤΩΝ ΠΕΪΚΩΝ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ

Κατά τη διάρκεια μιας απλής επέμβασης, η οποία γίνεται μόνο από ειδικούς ουρολόγους – ανδρολόγους, τοποθετούνται δύο κύλινδροι (προθέσεις) στο πέος. Ο μηχανισμός αποτελείται από ένα υδραυλικό σύστημα, που αποτελείται δύο κυλίνδρους, μία δεξαμενή και μία αντλία.

Οι προθέσεις διακρίνονται σε μόνιμης και μεταβλητής σκληρότητας. Σε τι διαφέρουν;

  • Οι εύπλαστες προθέσεις έχουν το μειονέκτημα ότι διατηρούν το πέος σε κατάσταση μερικής στύσης, με αποτέλεσμα να είναι ορατές κάτω από εφαρμοστά ρούχα, όμως η αποτελεσματικότητά τους είναι εξασφαλισμένη.

  • Οι υδραυλικές προθέσεις προσφέρουν το πλεονέκτημα της μεταβλητής σκληρότητας. Εξασφαλίζουν ένα απολύτως φυσιολογικό αποτέλεσμα, τόσο λειτουργικά, όσο και αισθητικά και κατά συνέπεια προτιμώνται από την πλειονότητα των ασθενών.

 

 

ΠΩΣ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΕΪΚΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ

Η επέμβαση γίνεται μέσα από μια μικρή τομή, μόλις 1cm, στο σημείο όπου το πέος ενώνεται με το δέρμα που καλύπτει τους όρχεις.

Στη συνέχεια, με ειδικούς χειρισμούς δημιουργούνται δύο κανάλια στα σηραγγώδη σώματα, όπου και τοποθετούνται οι κύλινδροι. Η δεξαμενή με το υγρό τοποθετείται δίπλα από την ουροδόχο κύστη, ενώ η αντλία σε συγκεκριμένο σημείο στο όσχεο, ώστε να είναι εύκολος ο χειρισμός της.

Η επέμβαση διαρκεί περίπου μια ώρα ενώ απαιτείται νοσηλεία μόνο μιας ημέρας στην κλινική.

 

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΠΕΪΚΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ

Πιέζοντας ο ασθενής την αντλία, το υγρό μεταφέρεται από τη δεξαμενή στους κυλίνδρους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αυτόματη επίτευξη στύσης, η οποία μπορεί να διατηρηθεί όση ώρα επιθυμεί κανείς.

Όταν επέλθει ο οργασμός, ο άνδρας πιέζει τη βαλβίδα και το υγρό επιστρέφει στη δεξαμενή και το πέος επανέρχεται σε κατάσταση χάλασης.

 

«ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ»

  • Η στύση μετά την τοποθέτηση πεϊκών προθέσεων εμφανίζεται φυσιολογική και εξασφαλίζεται ένα τέλειο αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα.
  • Η σεξουαλική επαφή γίνεται χωρίς σχεδιασμό, αυτόματα, οπουδήποτε και για όση ώρα χρειάζεται.
  • Η πρόθεση δεν προκαλεί καμία ενόχληση και δεν είναι ποτέ ορατή.
  • Τόσο η σεξουαλική επιθυμία, όσο η εκσπερμάτιση και ο οργασμός δεν επηρεάζονται καθόλου από την τοποθέτηση της πρόθεσης. Οι λειτουργίες αυτές παραμένουν όπως πριν και ταυτόχρονα συνοδεύονται από μια άριστη στύση.

 

 

ΠΕΪΚΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ: ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ

Από τις διεθνείς μελέτες προκύπτει ότι η μηχανική αξιοπιστία της πρόθεσης φτάνει στο 95% και η σεξουαλική ευχαρίστηση το 100%!  Παρέχεται μάλιστα εγγύηση εφ’ όρου ζωής από τις κατασκευάστριες εταιρείες.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ

Για την ασφάλειά τους αλλά και το επιθυμητό αποτέλεσμα, οι ασθενείς θα πρέπει να απευθύνονται μόνο σε κατάλληλα εκπαιδευμένους ουρολόγους–ανδρολόγους.