ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ : Είμαι 57 ετών χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα υγείας , αλλά είμαι καπνιστής (περίπου 30 τσιγάρα την ημέρα).Εδώ και 6 μήνες η στύση μου δεν παρουσιάζει την απαραίτητη διάρκεια .Είναι δυνατόν να μου πείτε που μπορεί να
οφείλεται αυτό το πρόβλημα .

Υπάρχουν πολλές καθημερινές συνήθειες οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν είτε θετικά , είτε αρνητικά την σεξουαλική ζωή και κυρίως την στυτικ ή λειτουργία του άνδρα . Οι συνήθειες αυτές μπορούν να επηρεάσουν εκτός από την σεξουαλική ζωή και άλλους τομείς της υγείας , τόσο σε οργανικό όσο και σε ψυχικό επίπεδο . Στο σημερινό άρθρο θα αναφερθούμε στην συσχέτιση που υπάρχει ανάμεσα στον τρόπο ζωής μας και την σεξουαλική μας υγεία. Θα τονίσουμε επίσης τις μεταβολές που πρέπει να κάνουμε στον τρόπο που ζούμε για να μην έχουμε προβλήματα στην σεξουαλική μας ζωή .
Το κάπνισμα είναι μια συνήθεια η οποία εκτός από τα υπόλοιπα προβλήματα υγείας που προκαλεί σχετίζεται σε σημαντικό βαθμό με την πρόκληση στυτικής δυσλειτουργίας . Είναι γνωστό ότι ο καπνός του τσιγάρου αποτελεί ανεξάρτητο παράγοντα κινδύνου στην δημιουργία αρτηριοσκληρωτικών αλλοιώσεων στις αρτηρίες που τροφοδοτούν με αίμα το πέος .
Η ύπαρξη αυτών των βλαβών συνδέεται με διαταραχή της στυτικής λειτουργίας και πολλές διεθνείς μελέτες αναφέρουν ότι το κάπνισμα υπερδιπλασιάζει τον κίνδυνο εμφάνισης προβλημάτων της στύσης. Η διακοπή του καπνίσματος βελτιώνει την κατάσταση σημαντικά . Χαρακτηριστικά υπάρχει μια μελέτη στην οποία αναφέρεται βελτίωση στις νυκτερινές στύσεις ακόμα και 24 ώρες μετά την διακοπή του καπνίσματος .
Η υπερβολική χρήση του αλκοόλ σχετίζεται επίσης με την με την πρόκληση στυτικής δυσλειτουργίας . Σε αντίθεση με ότι ο περισσότερος κόσμος πιστεύει , το αλκοόλ παρόλο που βραχυπρόθεσμα και λόγο του αισθήματος ευεξίας που προκαλεί απελευθερώνει σε ένα βαθμό την σεξουαλική συμπεριφορά , μακροπρόθεσμα μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στύσης στον άνδρα .
Η διατροφή μας είναι επίσης ένας παράγοντας ο οποίος μπορεί να επηρεάσει την σεξουαλική μας ζωή . Έχει βρεθεί ότι τροφές πλούσιες σε λίπη , λόγω των αγγειακών βλαβών που μπορεί να προκαλέσουν , συνδέονται με την εμφάνιση στυτικών διαταραχών . Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή από την οποία απουσιάσουν μεγάλες ποσότητες λιπαρών , έχει μεγάλη σημασία για την διατήρηση της σεξουαλικής μας υγείας .
Εκτός από την διατροφή , και η παχυσαρκία από μόνη της έχει συνδεθεί με την εμφάνιση στυτικής δυσλειτουργίας . Για αυτό τον λόγο ο έλεγχος του σωματικού μας βάρους έχει μεγάλη σημασία .
Σημαντική επίδραση στην σεξουαλική μας ζωή διαδραματίζει και το καθημερινό stress. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής ο οποίος χαρακτηρίζεται από την ύπαρξη υπερβολικού άγχους μπορεί να επηρεάσει αρνητικά πολλούς τομείς της σεξουαλικής ζωής του άνδρα . Η μείωση και ο έλεγχος του άγχους έχουν θεμελιώδη ρόλο στην διατήρηση της σεξουαλικής μας υγείας .
Η χρήση ναρκωτικών ουσιών , όπως μαριχουάνα , κοκαίνη , ηρωίνη, χασίς, έκστασι κ.α . , σχετίζεται επίσης με την εμφάνιση στυτικής δυσλειτουργίας .
Ο μόνος θετικός προγνωστικός παράγοντας είναι η φυσική άσκηση . Εχει δημοσιευτεί σε πολλές επιστημονικές μελέτες ότι οι άνδρες που γυμνάζονται παρουσιάζουν σημαντικά λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν προβλήματα στύσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ