«Κατεβάζουμε ρολά» για καλύτερο σεξ

Η…αποσύνδεση κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης είναι κάτι που, όσο κι αν κανείς διστάζει να παραδεχθεί, συμβαίνει συχνά ή για κάποιους δυστυχώς συνέχεια. Ενώ όλα βαίνουν καλώς, ξαφνικά… «Γιατί ο προϊστάμενος δεν απάντησε στο μέιλ; Αύριο πρέπει να πληρώσω το δάνειο στην τράπεζα! Να στείλω το βιογραφικό! » Το μυαλό αρχίζει να «τρέχει» αλλού, η όμορφη στιγμή διαλύεται και η σχέση δοκιμάζεται.

«Προφανώς, αν προσπαθώ να κάνω σεξ και σκέφτομαι διάφορα, όλα αυτά εκείνη τη στιγμή θα προκαλέσουν άγχος», εξηγεί ο χειρουργός ουρολόγος ανδρολόγος Κωνσταντίνος Ρόκκας. «Το άγχος θα φέρει απώλεια στύσης κι αυτό θα δημιουργήσει ένα φαύλο κύκλο ώστε κάθε φορά που θα θέλω να κάνω σεξ, θα μπαίνω σε αυτή την ιστορία.»

Το πρόβλημα γίνεται ακόμη εντονότερο για το ζευγάρι όταν υπάρχει σεξουαλική δυσλειτουργία λόγω προβλημάτων στύσης, πόνος στον κόλπο ή μειωμένη ερωτική επιθυμία.

«Για τις γυναίκες ίσως είναι πιο εύκολο γιατί δεν έχουν το φαινόμενο της στύσης που είναι ιδιαίτερα φανερό. Αντιθέτως, οι άντρες όταν φέρνουν προβλήματα στο κρεβάτι, αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο πρόβλημα», τονίζει ο κύριος Ρόκκας. «Η αλήθεια είναι ότι στην εποχή μας δεν είναι εύκολο να κλείσεις την κουρτίνα και να πεις «τώρα πάω να κάνω σεξ και τίποτε άλλο». Είναι αρκετά πιο δύσκολο. Θα πίστευε κανείς ότι π.χ. οι άνεργοι που έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο, θα ήταν και πιο χαλαροί. Ίσως όμως βρίσκονται σε χειρότερη θέση εξαιτίας του περιορισμού από τη δουλειά τους, τα οικονομικά τους και πολλά άλλα. Ένας άνεργος άνδρας λοιπόν που μπορεί να έχει όλο τον χρόνο του κόσμου για να κάνει σεξ και μπορεί να κοιμηθεί μέχρι τις 11 το πρωί, θα είναι δυσκολότερο να επικεντρωθεί στο σεξ.»

Όπως επισημαίνει ο ειδικός χειρουργός ουρολόγος – ανδρολόγος, σημαντικό ρόλο παίζει η ιδιοσυγκρασία κάθε άνδρα, βάσει της οποίας λειτουργεί διαφορετικά. Εξίσου σημαντική όμως αποδεικνύεται και η σχέση με τη σύντροφό του.

«Εγώ πιστεύω πάρα πολύ ότι ο ρόλος της συντρόφου μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμος. Αν π.χ., επειδή δεν πηγαίνουν πολύ καλά τα πράγματα, μία γυναίκα μουρμουράει όλη μέρα, το βράδυ που θα πάμε να κάνουμε σεξ είναι εύκολο να απομονώσουμε όλα αυτά και να κάνουμε σεξ χωρίς πρόβλημα; Ο άνδρας δεν διαθέτει κουμπί για να απομονωθεί. Οπότε έχει σημασία ο ρόλος της συντρόφου /συζύγου αφού το σεξ χωρά πάντα δύο ανθρώπους. Πώς συμπεριφέρεται, πόσο επικριτική είναι…»

Τα τελευταία χρόνια η λύση σε πολλά προβλήματα που ταλαιπωρούν τον σύγχρονο άνθρωπο δεν είναι άλλη από την ενσυνειδητότητα, δηλαδή την επικέντρωση στο «εδώ και τώρα» και την άκριτη παρατήρηση σκέψεων και συναισθημάτων. Μετά λοιπόν τις συστάσεις από το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας για ανάπτυξη της ενσυνειδητότητας κατά των επαναλαμβανόμενων καταθλιπτικών επεισοδίων, η επικέντρωση στο «εδώ και τώρα» άρχισε να βρίσκει πρόσφορο έδαφος στην υπερκατανάλωση φαγητού και αλκοόλ, την ανατροφή των παιδιών και την εργασία αλλά και… τον έρωτα! Πώς μπορεί να την επιτύχει κανείς ώστε να βελτιώσει τη σεξουαλική του ζωή;

«Τα προκαταρκτικά παιχνίδια είναι πολύ σημαντικά γιατί πολλοί άνθρωποι, ιδίως όσοι είναι σε μακροχρόνιες σχέσεις, αντιμετωπίζουν  το σεξ σαν κάτι διαδικαστικό. Λένε δηλαδή: θα πρέπει να κάνω σεξ μια ή δύο φορές φορά την εβδομάδα για να ικανοποιήσω τη σύντροφό μου, γιατί είναι μες στο γάμο, γιατί, γιατί, γιατί… Πρώτα απ’ όλα, θα πρέπει να κάνω σεξ όταν το θέλω. Τότε τα προκαταρκτικά παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο. Ακόμη και το περιβάλλον παίζει ρόλο. Πόσες φορές βλέπουμε ένα ζευγάρι να πηγαίνει μόνο του διακοπές, χωρίς παρέα και παιδιά, έστω για ένα σαββατοκύριακο;  Όλα αυτά θα βοηθήσουν πάρα πολύ το «εδώ και τώρα» της κάθε επαφής», εξηγεί ο κύριος Ρόκκας και συμπληρώνει, «Το ζευγάρι οφείλει να προστατεύει τη σχέση του, την ιδιωτικότητά του. Τα παιδιά παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο σ’ αυτή την ιστορία. Όταν είσαι σε ένα σπίτι που μέχρι τις 10 ή 11 το βράδυ πρέπει να οργανώσεις ένα σωρό πράγματα για τα παιδιά, μετά δεν είναι τόσο απλό να πεις, πάμε στο κρεβάτι να κάνουμε σεξ. Θα ήταν πολύ πιο ωραίο να έχεις βγει έξω το βράδυ με τη σύζυγο ή τη σύντροφό σου και να γυρίσετε το βράδυ στο σπίτι ή να βρεθείτε κάπου αλλού. Από το αυτοκίνητο μέχρι το ξενοδοχείο. Δεν είναι υποχρεωτικό να γίνει στο σπίτι. Ίσως θα πρέπει να βρει κανείς και πιο ευφάνταστα μέρη από ένα απλό κρεβάτι. Προηγείται λοιπόν η φροντίδα της σχέσης. Η επαφή δεν είναι κάτι μηχανικό. Η σχέση φέρνει την καλή επαφή και την καλή επικοινωνία. Δεν μπορεί αυτά τα δύο να είναι αποκομμένα μεταξύ τους.»

Όσο για τα smartphones, tablets και social media; Αν θέλει να δώσει κανείς ανάσα στην ερωτική του ζωή, πρέπει για κάποιες ώρες να τα αποχωριστεί. Τα παίρνει απ’ το κομοδίνο – όσο επώδυνο κι αν είναι αυτό στις μέρες μας –  και τ’ αφήνει αναγκαστικά κάπου μακριά, στο σαλόνι ή την κουζίνα.

«Εν ολίγοις κατεβάζουμε τα ρολά,» συμβουλεύει ο χειρουργός ουρολόγος – ανδρολόγος Κωνσταντίνος Ρόκκας. «Εστιάζουμε στη στιγμή, φρενάρουμε τη σκέψη μας, δουλεύουμε όποτε είναι δυνατό τη σχέση με τη σύντροφό μας, δημιουργούμε το κατάλληλο περιβάλλον και προχωράμε πάντα αυθόρμητα και χαλαρά σε μια όμορφη ερωτική επαφή.»

 

Μοιραστείτε το
Author Info

Call Now ButtonΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ