Κορωνοϊός και σεξ: Η πιο… ασφαλής επιλογή

Η πανδημία έφερε τα πάνω – κάτω στη ζωή μας, επηρεάζοντας και τις ερωτικές σχέσεις. Γιατί είναι ρίσκο να κάνεις σεξ με κάποιο άγνωστο άτομο, που δεν ξέρεις κατά πόσο είναι υγιές.

Οι επιστήμονες έχουν, ήδη, πει ότι τα φιλιά καλό είναι να παραλείπονται και το σεξ να γίνεται φορώντας μάσκες. Παρόλα αυτά και πάλι ελλοχεύει ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού Sars-Cov-2.

Αυτό που προτείνουν, λοιπόν, είναι η αυτοϊκανοποίηση. Ναι, καλά διαβάσατε. Ο αυνανισμός παραμένει η σεξουαλική επιλογή χαμηλότερου κινδύνου κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όπως λένε χαρακτηριστικά.

Αμερικανοί ερευνητές αναφέρουν πως οι πιθανότητες μετάδοσης του νέου κορωνοϊού από το σπέρμα ή από τα κολπικά υγρά είναι λίγες, αλλά η σεξουαλική δραστηριότητα με νέο σύντροφο αυξάνει, πράγματι, τον κίνδυνο λοίμωξης από την Covid-19, ειδικά όταν υπάρχει επαφή, όπως το φιλί.

«Όπως και με άλλες δραστηριότητες, που περιλαμβάνουν σωματική επαφή, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούμε να κάνουμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο μόλυνσης και διασποράς της νόσου», επισημαίνουν.

«Η αυτοϊκανοποίηση είναι ένα από αυτά. Σε περίπτωση, ωστόσο, σεξουαλικής επαφής, πρέπει να είστε σε επαγρύπνηση, έχοντας το νου σας για τυχόν εμφάνιση συμπτωμάτων».

 

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ