Μουδιασμένο πέος : Τι κρύβει και πώς θα το αποφύγουμε;

Ορισμένοι άνδρες το περιγράφουν όπως όταν έχει μουδιάσει το πόδι ή το χέρι τους στον ύπνο. Για κάποιους άλλους, η αίσθηση μπορεί να είναι ακόμη εντονότερη, σαν να έχει κοπεί η κυκλοφορία του αίματος. Το μούδιασμα στο πέος μπορεί να διαφέρει από άνδρα σε άνδρα, όταν όμως εκδηλώνεται χωρίς προφανείς λόγους, η επίσκεψη στον ειδικό γιατρό είναι απαραίτητη.

Με δεδομένο ότι στο πέος βρίσκονται πολλές νευρικές απολήξεις που το καθιστούν ιδιαίτερα ευαίσθητο, πρόβλημα υπάρχει όταν ένας άνδρας δεν αντιλαμβάνεται το άγγιγμα ή δεν διεγείρεται. Δεν είναι όμως το μούδιασμα το μοναδικό σύμπτωμα. Κάποιες φορές αναφέρεται απώλεια αίσθησης στους όρχεις και το περίνεο, δηλαδή την περιοχή μεταξύ οσχέου και πρωκτού, αίσθηση καψίματος ή τσιμπήματος από βελόνες, αίσθηση ψυχρότητας στο πέος ή τους όρχεις και μελάνιασμα στο δέρμα.

Τι μπορεί όμως να… μουδιάσει το πέος;

Σύμφωνα με τους ειδικούς οι παράγοντες μπορεί να είναι πολλοί:

  • Τραυματισμός : Ένας τραυματισμός στο πέος ή γύρω από αυτό μπορεί να προκαλέσει μούδιασμα, λόγω βλάβης σε νεύρα ή αιμοφόρα αγγεία. Συνήθως, η αίσθηση επανέρχεται. Εάν όμως δεν επανέλθει άμεσα, η επίσκεψη στον γιατρό θεωρείται επιβεβλημένη.
  • Ποδηλασία : Τα τραντάγματα από τον δρόμο αλλά και η τριβή στη σέλα του ποδηλάτου μπορούν να τραυματίσουν το περίνεο, τους όρχεις και το πέος. Η πίεση όμως στη βουβωνική χώρα μπορεί να επηρεάσει νεύρα και αγγεία και να οδηγήσει σε μούδιασμα πέους.
  • Άβολη ή σκληρή καρέκλα : Εάν ένας άνδρας κάθεται για πολλή ώρα σε καρέκλα χωρίς μαξιλάρι, τότε δεν είναι απίθανο λόγω της πίεσης να τραυματιστεί στο πέος ή το περίνεο. Το περίνεο δεν πρέπει ποτέ να υποστηρίζει το βάρος του σώματος.
  • Ερεθισμοί : Σαπούνια και άλλα προϊόντα υγιεινής είναι πιθανό να ερεθίσουν το ευαίσθητο δέρμα στο πέος και γύρω από αυτό. Βοηθητική μπορεί να αποδειχθεί η χρήση απαλών και υποαλλεργικών σαπουνιών.
  • Στενά ρούχα : Ένα στενό εσώρουχο ή με τραχύ ύφασμα μπορεί να ερεθίσει το πέος, προκαλώντας αίσθηση φαγούρας ή μουδιάσματος.
  • Σεξ ή αυνανισμός : Κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής ή του αυνανισμού, ένα πέος σε στύση είναι εκτεθειμένο… σε κίνδυνο. Απρόσεκτες κινήσεις μπορούν να οδηγήσουν σε κάταγμα ή μελάνιασμα και να προκαλέσουν πόνο, ερεθισμό, μούδιασμα ή αλλαγές στο χρώμα. Βλάβη μπορεί να προκληθεί και από τη χρήση αντλίας ή ειδικών δαχτυλιδιών πέους, που χρησιμοποιούνται από κάποιους άνδρες για την επίτευξη στύσης. Και σε αυτή την περίπτωση, εκτός από μελάνιασμα, κοψίματα και κόκκινα ή μωβ στίγματα, το μούδιασμα, ως σύμπτωμα, είναι πολύ πιθανό.
  • Χαμηλή τεστοστερόνη : Όταν τα επίπεδα της τεστοστερόνης πέφτουν, ένας άνδρας ίσως παρατηρήσει μειωμένη ευχαρίστηση από την ερωτική πράξη και θεωρήσει ότι το πέος του «μούδιασε». Η χαμηλή τεστοστερόνη μπορεί να οδηγήσει σε μούδιασμα, όμως η αίσθηση του πόνου διατηρείται, π.χ. στην περίπτωση τσιμπήματος στο πέος ή το όσχεο. Επιπλέον συμπτώματα, ενδεικτικά της χαμηλής τεστοστερόνης, μπορεί να είναι αλλαγές στην ερωτική διάθεση και τα επίπεδα ενέργειας.
  • Νευρολογικά προβλήματα : Προβλήματα με τα νεύρα της περιοχής μπορεί να προκαλέσουν μούδιασμα στο πέος, τους όρχεις και το περίνεο. Παθήσεις που ενδεχομένως ευθύνονται για τα συγκεκριμένα προβλήματα είναι ο διαβήτης, ο ερυθηματώδης λύκος, η σκλήρυνση κατά πλάκας, ο καρκίνος και οι θεραπείες του, παθήσεις των αγγείων.
  • Νόσος Peyronie : Η νόσος του Peyronie αποτελεί μια σπανιότερη αιτία μουδιάσματος του πέους. Παρόλα αυτά η δημιουργία ουλώδους ιστού προκαλεί σε κάποιους άνδρες απευαισθητοποίηση ή μούδιασμα.
  • Καρκίνος του προστάτη : Ένας όγκος στον προστάτη, μπορεί να προκαλέσει μεταξύ άλλων και συμπτώματα στο πέος, όπως αίσθηση τσιμπήματος από βελόνα ή μούδιασμα.

 

Μοιραστείτε το
Author Info

Call Now ButtonΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ