Νέα έρευνα για τη σεξουαλική ζωή των γυναικών

Πρόσφατη έρευνα σχετικά με τη σεξουαλική ζωή των γυναικών αποκάλυψε ότι οι μισές αισθάνονται δυσφορία εξαιτίας του σεξ και ότι μία στις πέντε έχει τουλάχιστον μία σεξουαλική δυσλειτουργία.

Στο πλαίσιο της έρευνας, 7.000 γυναίκες στην Αυστραλία, ηλικίας από 18 έως 39 ετών, συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια σχετικά με την ερωτική επιθυμία, τη διέγερση, τους οργασμούς, τη σεξουαλική δυσφορία, την εντύπωση για την εικόνα τους, καθώς και βασικές ερωτήσεις δημογραφικού ενδιαφέροντος.

Ως το πιο κοινό πρόβλημα αναδείχθηκε η χαμηλή αυτοεκτίμηση και παρατηρήθηκε στο 11% των γυναικών. Θέματα ερωτικής διέγερσης αντιμετωπίζει σχεδόν μία στις δέκα γυναίκες (ποσοστό 9%). Το 8% ομολογεί ότι δεν έχει ερωτική επιθυμία και το 7,9% δυσκολεύεται να έρθει σε οργασμό.

Όπως επεσήμαναν οι ερευνητές, από το σύνολο των γυναικών, οι οποίες ανέφεραν κάποιας μορφής σεξουαλική δυσλειτουργία, περίπου το 30% δεν είχε κανένα πρόβλημα στην πραγματικότητα. Πίσω από τα υποτιθέμενα σεξουαλικά προβλήματα κρύβονταν αισθήματα ενοχής, ντροπής, άγχους και γενικότερης δυστυχίας σχετικά με τη σεξουαλική τους ζωή.

Να σημειωθεί ότι οι δύο στις δέκα συμμετέχουσες στην έρευνα λάμβαναν κάποια ψυχοτρόπα ουσία (π.χ. αντικαταθλιπτικά), τα οποία αποδεδειγμένα επηρεάζουν την ερωτική ζωή.

 

Μοιραστείτε το
Author Info

Call Now ButtonΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ