Το σεξ χρόνια δεν κοιτά

«Ναι» στον έρωτα και στην τρίτη ηλικία

Το σεξ χρόνια δεν κοιτά. Κι αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από το National Poll on Healthy Aging, μια μεγάλη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στις ΗΠΑ και έδειξε ότι το 40% των ανθρώπων ηλικίας από 65 – 80 ετών είναι σεξουαλικά ενεργοί. Περίπου τα 3/4 όσων ανήκουν στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, αναφέρουν ότι έχουν στο πλευρό τους έναν ρομαντικό σύντροφο ενώ το 54% από αυτούς είναι σεξουαλικά ενεργοί.
Ανεξαρτήτως από το αν έχουν ή όχι, ενεργή σεξουαλική ζωή, περίπου 2 στους 3 ηλικιωμένους δηλώνουν ότι το σεξ δεν έχει βγει απ’ το μυαλό τους και περισσότεροι απ’ τους μισούς θεωρούν ότι παίζει σημαντικό ρόλο στην ποιότητα ζωής τους.
Σε ερώτηση για το αν είναι ικανοποιημένοι με την σεξουαλική ζωή που έχουν, το 73% από το δείγμα των 1002 ατόμων που έλαβαν μέρος στη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, απάντησε θετικά.

Η δημοσκόπηση εξέτασε επίσης το κατά πόσο οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας αναζητούν βοήθεια ή συμβουλή σε ότι αφορά τα σεξουαλικά τους προβλήματα και εάν απευθύνονται σε ειδικό γιατρό γι’ αυτά.
Συνολικά, το 18% των ηλικιωμένων ανδρών και το 3% των γυναικών αναφέρουν ότι έχουν πάρει φάρμακα ή συμπληρώματα για τη βελτίωση της σεξουαλικής τους λειτουργίας τα τελευταία δύο χρόνια. Ωστόσο, μόνο σε ποσοστό 17%, οι συμμετέχοντες είπαν ότι συζήτησαν με τον γιατρό τους ή άλλον επαγγελματία υγείας σχετικά με τη σεξουαλική τους υγεία την τελευταία διετία. Όσοι… άνοιξαν τη σχετική κουβέντα, έφεραν και το πρόβλημά τους στην επιφάνεια, βρίσκοντας λύση, γεγονός που, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, σημαίνει ότι είναι απαραίτητο να γίνονται περισσότερες συζητήσεις αυτού του περιεχομένου ανάμεσα σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και τους θεράποντες γιατρούς τους.
Στην ίδια δημοσκόπηση, οι διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα, ήταν ενδεικτικές και για την ποιότητα στις σχέσεις τους. Για παράδειγμα, οι γυναίκες συγκριτικά με τους άνδρες εμφανίστηκαν λιγότερο σεξουαλικά ενεργές. Φάνηκαν όμως εξαιρετικά ή πολύ ικανοποιημένες από την ερωτική τους ζωή. Παρόλα αυτά, άνδρες και γυναίκες συμφώνησαν σε κάτι πολύ σημαντικό. Σε ποσοστό 84% οι άνδρες και 69% οι γυναίκες, δήλωσαν ότι το σεξ αποτελεί ένα απαραίτητο κομμάτι μιας σχέσης, που μπορεί παράλληλα να συμβάλλει και στην καλή ψυχική και σωματική υγεία.

Μοιραστείτε το
Author Info

Call Now ButtonΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ