Οι επιστήμονες λένε: Προσποιηθείτε οργασμό, βοηθάει

Θεωρείται προσβολή για τους άνδρες να προσποιηθούν οι γυναίκες οργασμό. Όμως, καλώς ή κακώς, ο ψεύτικος οργασμός είναι υπαρκτός. Και το καλύτερο; Οι επιστήμονες λένε: Προσποιηθείτε, βοηθάει.

Σύμφωνα με μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Τέξας, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Personality and Individual Differences, οι ψεύτικοι οργασμοί βοηθούν τις γυναίκες να έρθουν ένα βήμα πιο κοντά στην σεξουαλική ικανοποίηση.

Ρωτήθηκαν 998 γυναίκες, ηλικίας από 18 έως 29 ετών, για το αν προσποιούνται οργασμό και γιατί το κάνουν. Επιπλέον ρωτήθηκαν πόσο συχνά – σε κλίμακα από το ένα μέχρι το έξι (ποτέ – πάντα) είχαν οργασμό κατά τη διάρκεια του σεξ.

Διαπιστώθηκε ότι, ενώ το 25% δήλωσε πως φτάνει πάντα σε οργασμό κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής, ένα 30% δήλωσε ότι αυτό δεν του συμβαίνει ποτέ.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως οι γυναίκες που προσποιούνταν οργασμούς  για να νιώσουν οι ίδιες καλύτερα, είχαν και πιο συχνούς πραγματικούς οργασμούς, συγκριτικά με τις γυναίκες που προσποιούνταν οργασμό, επειδή ήθελαν να κάνουν τον σύντροφό τους να νιώσει καλύτερα ή επειδή ανησυχούσαν πως δεν ήταν «φυσιολογικές».

Όπως εξήγησαν οι αμερικανοί ερευνητές: «Προσποιούμενες οργασμό, οι γυναίκες ενδέχεται να νιώθουν πιο ευχάριστα, διεγείροντας τους εαυτούς τους σεξουαλικά, καθώς αυξάνουν τις πιθανότητες να έρθουν σε οργασμό».

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ