Ο καφές κάνει το πέος να λειτουργεί καλύτερα;

Οι λάτρεις του καφέ μπορούν να συνεχίζουν να τον πίνουν άφοβα. Όπως φαίνεται, το παγκοσμίως δημοφιλές ρόφημα φαίνεται ότι βοηθά τη στύση, κάνοντας το πέος να λειτουργεί καλύτερα, παραμένοντας στο… ύψος των περιστάσεων.

Αυτά σύμφωνα με νέα μελέτη, που έδειξε ότι δύο με τρία φλιτζάνια καφέ την ημέρα βελτιώνουν τη στυτική λειτουργία περίπου κατά 40%. Όπως εξήγησαν οι ερευνητές, είναι πολύ πιθανό η καφεΐνη να αυξάνει τη διαστολή των αρτηριών του ανδρικού μορίου, βελτιώνοντας, έτσι, τη στύση.

Πιο συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα της αμερικανικής έρευνας έδειξαν πως η καφεΐνη βοηθά στη λύση της στυτικής δυσλειτουργίας, λόγω της χάλασης των λείων μυϊκών ινών και της αύξησης της αιματικής ροής.

Επίσης η καφεΐνη έχει ευεργετικές ιδιότητες στο αγγειακό δίκτυο του πέους. Κι αυτό επειδή έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, αλλά και συστατικά όπως το χλωρογενικό οξύ – μια πολυφαινόλη με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση στον καφέ, η οποία υπάρχει σε μεγάλες συγκεντρώσεις και στα φρούτα και στα λαχανικά.

Δεκαετίες μελέτης πάνω στο συχνό φαινόμενο της στυτικής δυσλειτουργίας έχουν δείξει ότι το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπίζεται νωρίς και χωρίς αιδώ, καθώς με αυτόν τον τρόπο οι πιθανές επιπτώσεις της ανικανότητας περιορίζονται και, παράλληλα, μπορεί να γίνει ταχύτερα διάγνωση άλλων σοβαρών παθήσεων, όπως σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 και καρδιαγγειακών νοσημάτων – προβλήματα που «κρύβονται» πίσω από την έλλειψη στύσης.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ