Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΙΚΗ ΣΤΥΤΙΚΗ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Η σύντροφος των ανδρών που πάσχουν από διαταραχές της στύσης μπορεί να παίξει ένα θεμελιώδη ρόλο , τόσο στην διάγνωση , όσο και στην αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος . Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι η στάση της σεξουαλικής συντρόφου μπορεί να έχει είτε θετικό θεραπευτικό αποτέλεσμα , είτε και αρνητικό παθολογικό αποτέλεσμα πάνω στην πάθηση του άνδρα .Πράγματι υπάρχουν γυναίκες οι οποίες περιορίζουν τον αυθορμητισμό και των ερωτισμό του πάσχοντος  συντρόφου , λέγοντας του να αφήσει το σεξ γιατί και αυτή την φορά δεν θα τα καταφέρει έχοντας κατά αυτό τον τρόπο καταστροφική επίδραση πάνω στην θεραπευτική αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας. Άλλες πάλι μπορεί να αισθάνονται απώθηση και απειλή από την σεξουαλική δυσλειτουργία του άνδρα .
Βέβαια υπάρχουν και πολλές σύντροφοι οι οποίες συμπαραστέκονται στον σύντροφο τους και μάλιστα συχνά είναι εκείνες που απευθύνονται στους ειδικούς ιατρούς για να εντοπίσουν την διαταραχή και να έχουν την κατάλληλη θεραπευτική αντιμετώπιση .
Η ομάδα των ειδικών που είναι επιφορτισμένοι με την αντιμετώπιση της διαταραχής , θα πρέπει εκτός από την διαγνωστική προσέγγιση και την θεραπευτική προσπέλαση , να ασχοληθούν και με το ζευγάρι επαναπροσδιορίζοντας τον ρόλο του καθένα μέσα σε αυτή την σχέση . Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η στυτική διαταραχή μπορεί να αποτελέσει την αφορμή αναζήτησης μιας νέας ισορροπίας μέσα στην σχέση .
Για αυτό τον λόγο θα πρέπει οι ιατροί οι οποίοι ασχολούνται με την δυσλειτουργία αυτή ( ανδρολόγος , σεξοθεραπευτής κ.α .) να επικοινωνούν και να δουλεύουν ως ομάδα , καθένας στον τομέα του , αναζητώντας την επίλυση του προβλήματος καθώς και μια νέα ισορροπία ανάμεσα στους συντρόφους .
Μερικές φορές ακόμα και μετά την λύση του προβλήματος συνεχίζουν να υπάρχουν προβλήματα ανάμεσα στο ζευγάρι .Μετά από την φαρμακευτική θεραπεία ο άνδρας ανακτά την σεξουαλικότητα του και την σιγουριά του . Οι περισσότερες σύντροφοι αισθάνονται ευτυχισμένες μετά από την επίλυση του προβλήματος .
Υπάρχουν όμως και κάποιες οι οποίες εσφαλμένα αισθάνονται ότι απειλούνται μετά από την επιτυχημένη θεραπεία .
Οι αιτίες για το παραπάνω φαινόμενο μπορεί να είναι πολλές . Κάποιες αισθάνονται φόβο ότι θα χάσουν τον σύντροφο τους τώρα που αυτός ανέκτησε την στύση του . Άλλες πάλι αισθάνονται μη επιθυμητές αφού ο σύντροφος έχει στύση
μετά από φαρμακευτική θεραπεία . Υπάρχουν και ορισμένες που φοβούνται ότι τώρα που λύθηκε το πρόβλημα του συζύγου , θα αποκαλυφτούν δικές τους δυσλειτουργίες(διαταραχές της επιθυμίας , της διέγερσης και του οργασμού ) που παρέμεναν κρυμμένες πίσω από την στυτική δυσλειτουργία του άνδρα . Αυτό μπορεί να οδηγήσει είτε σε επιθετικές συμπεριφορές , είτε σε συμπεριφορές απάθειας και σε κατάθλιψη από το μέρος της συντρόφου .
Για να αποφύγουμε τα παραπάνω φαινόμενα , είναι καλό η στυτική διαταραχή του άνδρα να αντιμετωπίζεται μέσα στο ζευγάρι σαν σύνολο , βοηθώντας όχι μόνο τον άνδρα αλλά και την γυναίκα στον επαναπροσδιορισμό της σχέσης τους με βάση τα νέα δεδομένα .

Μοιραστείτε το
Call Now ButtonΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ