Ποικίλλει ο παγκόσμιος επιπολασμός της σεξουαλικής δυσλειτουργίας

Μια ανασκόπηση μελετών, που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο περιοδικό BJU International, από ερευνητές του King’s College του Λονδίνου, διαπίστωσε ότι οι εκτιμήσεις για τον παγκόσμιο επιπολασμό της στυτικής δυσλειτουργίας ποικίλλουν σημαντικά.

Η στυτική δυσλειτουργία συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου, άνοιας και πρόωρου θανάτου. Εκτιμάται ότι μέχρι το 2025, 322 εκατομμύρια άνδρες παγκοσμίως θα επηρεαστούν από αυτό.

Αυτό που ανακάλυψαν οι επιστήμονες είναι ότι οι εκτιμήσεις για τη συχνότητα της σεξουαλικής δυσλειτουργίας κυμαίνονται από 3% έως 76,5%. Μπορεί, δε, να αντανακλούν διαφορές στις ηλικίες του πληθυσμού της μελέτης και διαφορετικούς ορισμούς και μεθόδους αξιολόγησης της στυτικής δυσλειτουργίας.

Οι συγγραφείς της ανασκόπησης σημείωσαν ότι ο έγκαιρος εντοπισμός του προβλήματος μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανδρών, αλλά και να υποδείξει πότε μπορεί να δικαιολογούνται παρεμβάσεις για την πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων και του πρόωρου θανάτου.

«Λόγω της ευαίσθητης φύσης του θέματος, οι γιατροί θα πρέπει να κάνουν screening για τη διάγνωση της στυτικής δυσλειτουργίας σε ασθενείς, που έχουν παράγοντες κινδύνου, καθώς εκείνοι μπορεί να μην θέλουν να μιλήσουν για το πρόβλημά τους».

Ο επικεφαλής συγγραφέας Dr Mieke Van Hemelrijck, από τη Σχολή Καρκίνου & Φαρμακευτικών Επιστημών του King’s College του Λονδίνου, είπε:

«Η ποιότητα ζωής είναι στις μέρες μας ένας σημαντικός τομέας έρευνας στην ιατρική. Ως εκ τούτου, υπάρχει ανάγκη να αναγνωριστεί ο επιπολασμός και οι συνέπειες της στυτικής δυσλειτουργίας, ώστε να υπάρξει καλύτερη υποστήριξη και παρεμβάσεις για αυτούς τους άνδρες».

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ