Σεξουαλικότητα Και Σωματική Και Ψυχική Υγεία

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικές διεθνείς μελέτες οι οποίες έχουν δείξει την ευεργετική επίδραση που έχει η σεξουαλική πράξη , σε μία σειρά τόσο βιολογικών όσο και ψυχικών παραμέτρων της ανθρώπινης ύπαρξης . Η πρόοδος της επιστημονικής έρευνας στην κατανόηση των μηχανισμών της διέγερσης και του οργασμού τόσο στον άνδρα , όσο και στην γυναίκα μας οδηγούν στην πληρέστερη ερμηνεία της ευεργετικής δράσης της σεξουαλικής επαφής .
Πρώτα από όλα η σεξουαλική πράξη αποτελεί μια εξαίρετη αεροβική άσκηση , η οποία επιδρά θετικά στην κυκλοφορία και εξασκεί τον καρδιακό μύ . Πράγματι οι σεξουαλικά δραστήριοι άνθρωποι παρουσιάζουν λιγότερες καρδιολογικές
διαταραχές.
Το σεξ βοηθάει σημαντικά και στην αντιμετώπιση των χρόνιων πόνων. Είναι διαπιστωμένο , ότι κατά την διάρκεια του οργασμού απελευθερώνονται ειδικές ουσίες, οι ενδορφίνες , οι οποίες μειώνουν σημαντικά την αίσθηση του πόνου .
Θα πρέπει επίσης να αναφερθεί , ότι οι σεξουαλικά ενεργοί άνθρωποι παρουσιάζουν σε σημαντικά μικρότερο ποσοστό κατάθλιψη . Το γεγονός αυτό οφείλεται σίγουρα στο ότι τα άτομα αυτά είναι πιο ικανοποιημένα και αισθάνονται
καλύτερα με τον εαυτό τους . Γίνονται όμως και έρευνες , για να διαπιστωθούν και τυχόν νευροχημικές μεταβολές που συμμετέχουν στην παραπάνω κατάσταση .
Επίσης ορμόνες οι οποίες απελευθερώνονται κατά την φάση της διέγερσης συμβάλουν στην καταπολέμηση του άγχους . Η συχνή σεξουαλική επαφή , μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική αύξηση ενός μέρους των ανοσοποιητικών κυττάρων του οργανισμού με αποτέλεσμα να έχουμε καλύτερη αντίσταση απέναντι στις διάφορες λοιμώξεις . Είναι απαραίτητο να αναφερθεί , ότι νεότερες μελέτες δείχνουν ότι η απελευθέρωση ορμονών κατά την διάρκεια του οργασμού ( οξυτοκίνη , DHEA) είναι δυνατόν να έχουν προστατευτική δράση , αποτρέποντας την εμφάνιση καρκίνου του μαστού .
Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η σεξουαλική πράξη αποτελεί μια πολύ καλή μορφή άσκησης η οποία βοηθάει και στην διατήρηση του σωστού σωματικού βάρους.Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι με το σέξ καταναλώνουμε περίπου 200 θερμίδες σε λίγα μόλος λεπτά .
Τελειώνοντας είναι αναγκαίο να υπογραμμίσουμε ότι η σεξουαλική δραστηριότητα είναι παράγοντας τόσο ψυχικής , όσο και σωματικής υγείας και συμβάλει με καθοριστικό τρόπο ακόμα και στην μακροβιότητα των ατόμων και των
δύο φύλων .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ