Τα νέα προφυλακτικά αλλάζουν τον παγκόσμιο σεξουαλικό «χάρτη»

Την ώρα που πάρα πολλοί άνδρες εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η ευχαρίστηση είναι πάνω από την ασφάλεια και ότι το προφυλακτικό δεν είναι και ό,τι καλύτερο, οι εταιρείες παγκοσμίως ανταγωνίζονται η μία την άλλη για το πιο σούπερ προφυλακτικό, που θα είναι έξτρα λιπαντικό και θα φρενάρει σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και ανεπιθύμητες κυήσεις.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Βοστόνης έφτιαξαν, λοιπόν, ένα νέο προφυλακτικό, το οποίο αυτο-λιπαίνεται και υπόσχεται συνεχή απόλαυση, εξαφανίζοντας τυχόν πόνους από τη διείσδυση και αντέχοντας έως 1000 ωθήσεις, όταν η μέση σεξουαλική επαφή περιλαμβάνει από 100 έως 500 ωθήσεις.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Mark Grinstaff, η πρόληψη της εξάπλωσης του ιού HIV και άλλων σοβαρών ασθενειών είναι κρίσιμης σημασίας και ακριβώς αυτός ο στόχος αποτέλεσε τη βάση της νέας, καινοτόμας τεχνολογίας, στην οποία βασίστηκε η επιστημονική ομάδα, για να φτιάξει το νέο προφυλακτικό.

Το μικρότερο προφυλακτικό στον κόσμο

Στο μεταξύ βγήκε στη διεθνή αγορά το προφυλακτικό, το οποίο προορίζεται για χρήση από τους λιγότερο «προικισμένους» άνδρες. Το μέγεθός του είναι XS.

Ένα κοινό προφυλακτικό έχει μήκος περίπου 18 εκατοστά και πλάτος 3,3 εκατοστά.

Η εταιρία TheyFit λανσάρει προφυλακτικά, τα οποία ξεκινάνε από 7,8 εκατοστά μήκος και 2,6 πλάτος, ενώ συνυπολόγισε και το λεγόμενο «ονομαστικό» πλάτος, δηλαδή το πλάτος του προφυλακτικού στο ανοικτό σημείο τοποθέτησής του. Στα κλασικά προφυλακτικά το συγκεκριμένο πλάτος είναι από 4,9 έως 5,2 εκατοστά και στα μικρά ξεκινάει από 4,1 εκατοστά.

Το ζήτημα, βέβαια, είναι κατά πόσο οι άνδρες, για τους οποίους προορίζεται, θα έχουν την αυτοπεποίθηση και την τόλμη να πάνε να το αγοράσουν οι ίδιοι, αποφεύγοντας να γίνουν στόχος ή να νιώσουν άβολα…

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ