Τελικά πόσο κρατάει μια ερωτική επαφή;

Σίγουρα κάθε ζευγάρι λειτουργεί διαφορετικά, έχει τις συνήθειές του και τους χρόνους του. Και παρόλο που οι επιστήμονες αναφέρουν ότι δεν υπάρχει επίσημος κανόνας για το πόσο διαρκεί μια ερωτική επαφή, οι έρευνες αποκαλύπτουν τον μέσο όρο διάρκειας του σεξ.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την Διεθνή Εταιρεία για τη Σεξουαλική Υγεία, η διάρκεια ποικίλλει από ζευγάρι σε ζευγάρι και μπορεί να εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως:

  • Οι προτιμήσεις τους. Μερικά ζευγάρια θέλουν το σεξ να είναι γρήγορο, ενώ άλλοι προτιμούν πιο αργούς ρυθμούς.
  • Οι περιστάσεις. Για παράδειγμα οι νέοι, πολυάσχολοι γονείς μπορεί να έχουν σύντομες ερωτικές συναντήσεις, όταν ξεκλέψουν λίγο χρόνο. Τα ζευγάρια, που χαλαρώνουν το Σαββατοκύριακο, μπορεί να περάσουν όλη την ημέρα στο κρεβάτι.
  • Η ηλικία και η υγεία τους. Προϊόντων των χρόνων, οι άνθρωποι μερικές φορές χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να φτάσουν σε οργασμό.
  • Ο ορισμός τους για την ερωτική επαφή. Εάν τα ζευγάρια ορίσουν το σεξ ως τον χρόνο, που αφιερώνεται στη σεξουαλική επαφή, τότε το σεξ μπορεί να διαρκέσει λίγα λεπτά. Αλλά, αν περιλαμβάνουν ερωτικά παιχνίδια και άλλες δραστηριότητες, θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερο.

Επιστημονικά, η διάρκεια του σεξ συχνά σχετίζεται με τον χρόνο καθυστέρησης της ενδοκολπικής εκσπερμάτισης. Αυτή η μέτρηση ξεκινά, όταν το πέος εισέρχεται στον κόλπο και τελειώνει, όταν ο άντρας εκσπερματώνει.

Πάντως μια παλιότερη μελέτη σε 500 ζευγάρια από πέντε διαφορετικές χώρες διαπίστωσε ότι 5,4 λεπτά είναι ο μέσος όρος διάρκειας της ερωτικής επαφής.

Μοιραστείτε το
Author Info

Call Now ButtonΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ