Τελικά πόσο κρατάει το σεξ; Υπάρχει ιδανική διάρκεια; Τι λέει η επιστήμη

Κατά καιρούς έχουμε ακούσει διάφορα και… τραβάμε τα μαλλιά μας ή φωνάζουμε με ενθουσιασμό. Τι να πιστέψεις για το πόσο κρατάει το σεξ; Υπάρχει, αλήθεια, ιδανική διάρκεια; Και τι λέει επ’ αυτού η επιστήμη;

Σύμφωνα με μελέτη σε ετερόφυλα ζευγάρια από πέντε διαφορετικές χώρες σχετικά με τη μέση διάρκεια του σεξ, η κολπική επαφή διαρκεί περίπου 5,4 λεπτά πριν από την εκσπερμάτιση. Από 3 έως 13 λεπτά θεωρείται μια φυσιολογική διάρκεια για το κολπικό σεξ, σύμφωνα με έρευνα του 2005, αλλά στοιχεία του 2020 αναφέρουν ότι η μέση γυναίκα θέλει 13,41 λεπτά για να φτάσει σε οργασμό και χρειάζεται να γίνουν κι άλλα πράγματα πέρα από τη διείσδυση.

Κατά μέσο όρο, γυναίκες και άνδρες, που βρίσκονται σε σχέση, αναφέρουν ότι τα προκαταρκτικά διαρκούν 11 και 13 λεπτά αντίστοιχα – και τα δύο φύλα λένε ότι το σεξ διαρκεί περίπου 7 λεπτά.

Εξαίρεση στον κανόνα οι ομοφυλόφιλες γυναίκες. Μελέτη του 2014 βρήκε ότι ο μέσος χρόνος του σεξ μεταξύ γυναικών σε ομόφυλες σχέσεις ήταν τα 35-40 λεπτά. Σχεδόν το 20% των γυναικών σε σχέσεις του ίδιου φύλου ανέφερε ότι η ερωτική πράξη διαρκούσε τουλάχιστον μία ώρα.

«Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ιδανική διάρκεια στο σεξ, εκτός από αυτό που κάνει τον καθένα να αισθάνεται καλύτερα. Τα 7 έως 13 λεπτά είναι μια «επιθυμητή» διάρκεια για το κολπικό σεξ, με το 1-2 λεπτά να θεωρείται πολύ λίγο, τα 3-7 λεπτά να θεωρούνται επαρκής χρόνος και τα 10-30 λεπτά να θεωρούνται πολύ», επισημαίνουν αμερικανοί επιστήμονες.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ