Τι θεωρούμε απιστία και τι είναι για τους περισσότερους

Στην καραντίνα η απιστία βρήκε νέους, ευφάνταστους τρόπους να εκδηλωθεί, με τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης να αποτελούν «πεδίον δόξης λαμπρόν».

Τι κι αν υπάρχουν αυστηροί περιορισμοί στις μετακινήσεις; Όσοι θέλουν, βρίσκουν τον τρόπο να απιστήσουν και να περάσουν λίγο χρόνο «στα κλεφτά» με το αντικείμενο του πόθου τους. Είναι και όλες αυτές οι απαγορεύσεις, που συνιστούν ένα πρώτης τάξεως διεγερτικό για πολλούς…

Τι είναι, όμως, απιστία τελικά; Είναι η ερωτική πράξη με κάποιον άλλον πλην του «επίσημου» συντρόφου ή και κάτι άλλο; Διότι, αν νομίζετε, ότι μόνο για αυτό πρόκειται, μάλλον γελιέστε. Για τη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου απιστία συνιστούν και άλλες πράξεις – ενίοτε ακόμη και οι «αμαρτωλές» σκέψεις μας στέλνουν στην… Κόλαση.

Σύμφωνα με επιστημονική μελέτη, που πραγματοποίησαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Μίσιγκαν στις ΗΠΑ, απιστία δεν είναι μόνο η σεξουαλική πράξη, αλλά μια ευρύτερη συμπεριφορά.

Στη μελέτη συμμετείχαν 456 φοιτητές, από τους οποίους ζητήθηκε να παρατηρήσουν 27 διαφορετικά είδη συμπεριφορών και να τις βαθμολογήσουν με κλίμακα από το 0 έως το 100, ανάλογα με το τι θεωρούν ότι μπορεί να είναι απιστία σε μία μακροχρόνια σχέση.

Στο 0 αντιστοιχεί μηδενική απιστία και στο 100 η ολοκληρωτική απιστία. Ας δούμε τι απάντησαν:

– Φιλί στο στόμα: 88,7

– Προβολή γυμνών φωτογραφιών: 88.2

– Ερωτικά μηνύματα: 82.6

– Ύπνος στο ίδιο κρεβάτι: 68.4

– Πιάσιμο χεριών: 63.2

– Σύναψη ισχυρού συναισθηματικού δεσμού: 52.4

– Αγκαλιά: 52.2

– Έξοδος για φαγητό: 41.4

– Κοινοποίηση μυστικών: 36.5

– Αγκαλιά για πάνω από 10 δευτερόλεπτα: 34.5

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ