Τι προβλέπει τη συχνότητα των σεξουαλικών επαφών

Επειδή πολλές φορές αναρωτιόμαστε πόσο σεξ είναι αρκετό, ερευνητές του Ινστιτούτου Kinsey μελέτησαν τις παραμέτρους, οι οποίες επηρεάζουν τη συχνότητα των σεξουαλικών επαφών στα ζευγάρια διαφόρων ηλικιών.

Κυρίαρχο ρόλο, λοιπόν, φαίνεται ότι παίζει η ηλικία και ακολουθούν ο τρόπος ζωής, η υγεία, η σεξουαλική συμπεριφορά και η προσωπικότητα.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα άτομα ηλικίας από 18 έως 29 ετών κάνουν το περισσότερο σεξ, με μέσο όρο 112 φορές τον χρόνο, ήτοι περίπου δύο φορές την εβδομάδα.

Τα άτομα ηλικίας από 30 έως 39 ετών το κάνουν 86 φορές τον χρόνο, δηλαδή 1,6 φορές την εβδομάδα κι εκείνοι που είναι 40-49 ετών κάνουν σεξ μόλις 69 φορές τον χρόνο. Το 34% των παντρεμένων ζευγαριών το κάνει 2-3 φορές την εβδομάδα. Το 45% κάνει σεξ μερικές φορές τον μήνα και το 13% το κάνει μόνο μερικές φορές τον χρόνο.

Οι οικογενειακές υποχρεώσεις, οι καθημερινές πιέσεις και το άγχος, αλλά και οι ασθένειες, που αρχίζουν να εμφανίζονται προϊόντος του χρόνου, επιβαρύνουν ολοένα και περισσότερο το σώμα, επηρεάζοντας την συνολική ερωτική εμπειρία.

«Επί της ουσίας, αυτό που προέκυψε από αυτές τις μελέτες είναι ότι, καθώς μεγαλώνουμε, οι πιθανότητές μας να αναπτύξουμε χρόνια προβλήματα υγείας αυξάνονται. Αυτό, με τη σειρά του, επηρεάζει αρνητικά τη συχνότητα και την ποιότητα της σεξουαλικής δραστηριότητας», εξηγεί ο Dr Justin Lehmiller του Ινστιτούτου Kinsey.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ