Το σεξ «μπλοκάρει» την εμμηνόπαυση;

Μελέτη του UCL έδειξε ότι οι γυναίκες, που κάνουν σεξ τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα ή μια φορά τον μήνα, έχουν μικρότερο κίνδυνο πρόωρης εμμηνόπαυσης.

Τα δεδομένα, που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Royal Society Open Science της βρετανικής Βασιλικής Εταιρείας Επιστημών, προέκυψαν από ανάλυση στοιχείων για σχεδόν 3.000 γυναίκες μέσης ηλικίας 45 ετών, οι οποίες παρακολουθήθηκαν σε βάθος δεκαετίας.

Διαπιστώθηκε, λοιπόν, ότι όσες έκαναν σεξ τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα ή πιο συχνά, ήταν κατά μέσο όρο 28% λιγότερο πιθανό να έχουν πρόωρη εμμηνόπαυση – για όσες έκαναν σεξ τουλάχιστον μια φορά τον μήνα, η πιθανότητα πρόωρης εμμηνόπαυσης ήταν μειωμένη κατά 19%.

Η πιο συνηθισμένη συχνότητα σεξουαλικής επαφής ήταν μια φορά την εβδομάδα (ποσοστό 64% των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα). Έως το τέλος της δεκαετούς έρευνας, το 45% των γυναικών είχε εμμηνόπαυση σε μέση ηλικία 52 ετών.

Το ζήτημα είναι, βέβαια, τι συμβαίνει μετά την εμμηνόπαυση, καθώς σε πολλές περιπτώσεις οι γυναίκες χάνουν την ερωτική επιθυμία, έχουν πόνο κατά τη διάρκεια της επαφής και καταλήγουν να αποφεύγουν το σεξ…

Μοιραστείτε το
Author Info

Call Now ButtonΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ