Το «σημάδι» που μαρτυρά ότι ένας άνδρας έχει πρόβλημα στύσης

Το «σημάδι» που μαρτυρά ότι ένας άνδρας έχει πρόβλημα στύσης

Η σεξουαλική δυσλειτουργία είναι ένα κοινό πρόβλημα μεταξύ των ανδρών, καθώς οι πιθανότητες να θέλουν να κάνουν σεξ και να μην μπορούν κάποια στιγμή στη ζωή τους είναι πολλές. Μάλιστα δεν είναι απαραίτητο να έχουν πρόβλημα μόνο οι πιο ώριμοι ηλικιακά, αλλά και οι νεότεροι.

Ιάπωνες ερευνητές έκαναν μια πρωτότυπη μελέτη και βρήκαν ένα ανδρικό χαρακτηριστικό, το οποίο «προδίδει» ότι κάποιος έχει στυτική δυσλειτουργία. Πρόκειται για τον τρόπο που περπατάει και πιο συγκεκριμένα για το μέγεθος των βημάτων που κάνει, καθώς και για το πόσο σηκώνει τα πόδια του από το έδαφος ενώ περπατάει.

Οι άνδρες, λοιπόν, οι οποίοι κάνουν μικρότερα βήματα, διαπιστώθηκε ότι έχουν 40% περισσότερες πιθανότητες να αντιμετωπίζουν στυτική δυσλειτουργία.

Πώς, όμως, αποδεικνύεται αυτός ο συσχετισμός; Σύμφωνα με την επιστημονική δημοσίευση στο Journal of Sexual Medicine, αυτό που παίζει ρόλο, είναι η δύναμη των μυών της πυέλου και ο ρόλος τους στην επίτευξη όσο και στη διατήρηση της στύσης.

Ο επικεφαλής ερευνητής Dr Shingo Hatakeyama εξηγεί: «Ξέρουμε ότι δύο από τους παράγοντες – κλειδιά για την εύρυθμη λειτουργία του μηχανισμού της στύσης είναι η μυϊκή δύναμη και η ευελιξία της πυέλου και των κάτω άκρων. Πιστεύουμε ότι τόσο η ανικανότητα στύσης, όσο και τα μικρά βήματα, μπορεί να οφείλονται σε αδυναμία των μυών της πυέλου».

Στη μελέτη πήραν μέρος 324 άνδρες και οι επιστήμονες αξιολόγησαν, μεταξύ άλλων, την απόσταση ανάμεσα σε δύο βήματα. Η στυτική δυσλειτουργία αξιολογήθηκε με βάση τον Διεθνή Δείκτη Αξιολόγησης της Στυτικής Λειτουργικότητας.

Εξέτασαν, ακόμη, την ισορροπία και την ευελιξία στο περπάτημα.

Οι επιστήμονες ανέφεραν ότι συγκεκριμένοι μυς στους άνδρες υποστηρίζουν την ουροδόχο κύστη, τη σεξουαλική λειτουργία, όπως και το παχύ έντερο.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ