«Όπλο» αντιγήρανσης το συχνό σεξ

Ότι το σεξ κάνει καλό στην υγεία γενικά, το έχουμε ακούσει αρκετές φορές και έχει πιστοποιηθεί από πλήθος επιστημονικών μελετών, όπως και από την κλινική πράξη. Πλέον στα οφέλη του προστίθεται ακόμη ένα. Η αντιγηραντική του δράση.

Όπως διαπίστωσαν ερευνητές από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Wilkes, το συχνό σεξ – μία με δύο φορές την εβδομάδα – αυξάνει τα επίπεδα της ανοσοσφαιρίνης Α, η οποία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή άμυνας του οργανισμού, σε περίπτωση εισβολής ιών και μικροβίων. Με άλλα λόγια ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Οι επιστήμονες, μάλιστα, λένε ότι αυτό δεν αφορά μόνο στη σεξουαλική πράξη αυτή καθαυτή, αλλά και στα φιλιά, που ανταλλάσσουμε με τον/τη σύντροφό μας. Όσο πιο πολύ παθιάρικα, δε, τόσο το καλύτερο.

Επιπλέον το σεξ αναζωογονεί τον οργανισμό, βελτιώνει την καρδιακή λειτουργία, γυμνάζει το σώμα – ειδικά αν συμπεριλαμβάνει και πικάντικα… ακροβατικά – ανεβάζει την ψυχική διάθεση με την έκκριση ενδορφινών (γνωστές και ως ορμόνες της ευχαρίστησης) και κάνει την επιδερμίδα να λάμπει, καθώς συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου. Τέλος, κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής αυξάνονται κατακόρυφα τα οιστρογόνα στις γυναίκες

Πιο τυχεροί είναι οι άνδρες και οι γυναίκες με τη μεγαλύτερη συχνότητα οργασμών. Φαίνεται μακροπρόθεσμα ότι κερδίζουν από 3 μέχρι 8 χρόνια ζωής και ότι μειώνεται κατά 50% η πιθανότητα πρόωρου θανάτου.

 

 

 

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ